اگر در زمینه صنعت ساختمان فعالیت دارید یا تصمیم گرفته اید سر و سامانی به وضعیت درب و پنجره خانه تان بدهید، حتما اسم پنجره upvc به گوشتان خورده و حالا راجع به این پنجره جستجو کرده اید و به مقاله ما رسیدید. در اینصورت به شما تبریک میگویم چون کاملا جای درستی آمدید!
قرار است در این مقاله از سیر تا پیاز پنجره دوجداره upvc را با هم بررسی کنیم. از ساختار و شکل گیری آن بگوییم، ویژگی های پروفیل upvc را بررسی کنیم، و با بررسی مزایا بفهمیم چرا این پنجره توانست تمام رقیبهایش را کنار بگذارد. پس برای کسب اطلاعات کامل درباره ی پنجره upvc در ادامه ی مقاله با ما همراه باشید.
استفاده از پنجره upvc از کجا آغاز شد؟
در مقاله ی معرفی انواع پنجره ها توضیح مفصلی راجع به پروفیلهای چوبی، آهنی، آلومینیومی و … خدمتتان ارائه دادیم. نقطه مشترک تمام این پروفیل ها عدم کارایی بود. یکی تمام انرژی را هدر میداد یکی وزن بالایی داشت و دیگری در برابر رطوبت فرسوده میشد.
در این شرایط نیاز به وجود یک پروفیل مناسب که نقصها را تا حد ممکن حل کند حس میشد. و اینگونه بود که بعد از مدتی پروفیلهای upvc وارد بازار شدند. اولین درب و پنجره upvc در سال ۱۹۶۰ میلادی در اروپا تولید شد و در ایران هم اولین واحد تولید آن در اواخر دهه ۵۰ احداث شد. به دلیل موفقیت این محصول، از همان تاریخ تا امروز استفاده از درب و پنجره upvc کاملا رایج و رو به افزایش است. به طوری که در حال حاضر ۷۵ درصد سهم بازار درب و پنجره ی اروپا به upvc ها اختصاص دارد. در ادامه با بررسی ویژگیهای این پنجره متوجه دلیل این موفقیت خواهیم شد.
upvc چیست؟
upvc مخفف کلمات (Unplasticized PolyVinyl Chloride) حالت سخت شده ی پلیوینیلکلراید است. ۸۵ درصد ترکیب پروفیلهای پنجره upvc از همین ماده تشکیل شده. پس بهتر است نگاه کوتاهی به ساختار و چیستی آن داشته باشیم.
مواد اصلی upvc را نفت خام و نمک طعام تشکیل میدهد . از نفت خام اتیلن و از نمک، کلر بدست می آید. از طریق پلیمریزاسیون، کلر، اتیلن و وینیل کلرید با هم ترکیب شده و پلی وینیل کلرید یا بصورت خلاصه PVC بدست می آید که ماده ای پلاستیکی و قابل ارتجاع است. کاربرد این ماده تنها در ساخت درب و پنجره نیست، بلکه در بسیاری از صنایع مانند لوله کشی و حتی دندانپزشکی پر کاربرد است.